Home > FAQ > Tempahan Penerbangan

Tempahan Penerbangan


Bagaimana saya menempah penerbangan atas talian?

Untuk menempah penerbangan atas talian, klik tab penerbangan dalam bar navigasi di bahagian atas halaman atau cari mengunakan kotak carian penerbangan di sudut kiri sebelah atas laman utama. Masukkan matlumat yang diperlukan, kemudian klik butang pencarian penerbangan. Selepas anda telah menempah penerbangan anda, Ctrip akan menghantar e-mel pengesahan tempahan.

Bagaimana jika saya terlepas penerbangan saya?

Hubungi kami di 400 828 8966 (di dalam Tanah Besar China) atau (86 21) 3210 4669 (dari luar Tanah Besar China) atau rujuk dengan kakitangan penerbangan.

Bagaimanakah saya boleh membatalkan tempahan penerbangan saya?

Jika status tiket adalah Tiket Dikeluarkan, anda tidak boleh membatalkan pesanan anda, sila lihat soalan Bolehkah saya mendapat bayaran balik jika saya membatalkan tiket saya?

Jika anda belum membayar tiket, anda boleh membatalkan tempahan penerbangan anda dengan mengklik pada tab Akaun yang terletak di sebelah kanan bar navigasi di bahagian atas halaman. Log masuk dan pilih Tempahan Saya, kemudian Penerbangan untuk melihat sejarah pesanan penerbangan anda. Klik pada nombor pesanan yang berkaitan untuk membuka halaman tempahan butiran. Klik butang Batal Pesanan untuk membatalkan tempahan anda.

Jika anda telah membayar tiket, tiket itu dikeluarkan dan tidak boleh dibatalkan secara langsung. Jika terdapat butang Batal Pesanan di laman tempahan butiran, anda boleh memohon untuk pembatalan, tetapi sama ada perintah itu boleh dibatalkan berjaya atau tidak tertakluk kepada halaman arahan dan pemberitahuan e-mel. Jika anda tidak menerima e-mel untuk memberitahu anda bahawa pembatalan itu berjaya dalam masa 30 minit, sila semak status pesanan anda sekali lagi untuk melihat sama ada ia telah ditukar kepada Tiket Dikeluarkan.

Bagaimana saya membayar untuk penerbangan saya?

Untuk tempahan penerbangan antarabangsa, anda boleh membayar melalui kad kredit memakai sistem atas talian kami. Untuk penerbangan di dalam negeri, anda boleh membayar melalui kad kredit atau PayPal.

Tetapi, pembayaran PayPal hanya terdapat bila menempah penerbangan di dalam negeri yang berlepas lebih daripada 24 jam selepas masa penempahan. Buat masa ini, kami tidak menerima bayaran secara tunai.

Apakah dokumen yang saya perlu memaparkan di kaunter tiket lapangan terbang untuk mendapatkan pas masuk saya?

Untuk penerbangan di dalam Tanah Besar China, anda boleh menyemak di kaunter lapangan terbang dengan menunjukkan pasport atau pengenalan diri yang sah. Anda tidak perlu untuk membentangkan e-tiket untuk mendapatkan pas masuk. Untuk penerbangan kepada atau dari destinasi luar Tanah Besar China, anda perlu menghubungi syarikat penerbangan secara terus untuk mengesahkan sama ada dokumentasi atau matlumat lain, seperti nombor e-tiket atau visa, diperlukan.

Anda boleh mendapatkan nombor e-tiket anda dengan menghubungi Ctrip melalui telefon di 400 828 8966 (di dalam Tanah Besar China) atau (86 21) 3210 4669 (dari luar Tanah Besar China); atau melalui e-mel e_service@Ctrip.com.

Apa perbezaan diantara tambang penuh dan tambang berdiskaun?

Polisi berbeza antara syarikat penerbangan. Butiran ditunjukkan semasa proses tempahan penerbangan.

Adakah Ctrip memberi resit untuk bukti pembelian?

Jika anda ingin bukti pembelian untuk bayaran balik, anda boleh meminta satu jadual perjalanan dicap rasmi (xingchengdan, 行程单) bila menempah atas talian. Anda boleh memilih untuk mempunyai ia dihantar melalui pos atau dihantar ke alamat di Tanah Besar China. Secara alternatif, jadual perjalanan rasmi dicap boleh diambil dari kaunter Ctrip di beberapa lapangan terbang di Tanah Besar China (lapangan terbang dengan kaunter Ctrip akan memaparkan semasa proses penempahan penerbangan dan boleh dilihat disini. Jika anda tidak meminta jadual perjalanan rasmi dicop semasa membuat tempahan, anda masih boleh mengambilnya di kaunter Ctrip lapangan terbang.

Boleh saya ubah suai tiket saya?

Tiket tidak boleh diubah suai atas talian apabila mereka telah dikeluarkan. Sila hubungi Ctrip dengan memanggil 400 828 8966 (di dalam Tanah Besar China) atau (86 21) 3210 4669 (dari luar Tanah Besar China) untuk menukar tiket anda. Ctrip tidak mengenakan bayaran untuk perubahan yang dibuat untuk tempahan penerbangan tetapi syarikat penerbangan individu mungkin mengenakan bayaran berdasarkan polisi mereka.

Bolehkah saya mendapat bayaran balik jika saya membatalkan tiket saya?

Bagaimana untuk membatalkan tempahan penerbangan yang belum dikeluarkan, sila lihat soalan Bagaimana membatalkan tempahan penerbangan saya?

Sila klik pada tab Akaun yang terletak di sebelah kanan bar navigasi di bahagian atas halaman. Log masuk dan pilih Tempahan Saya kemudian Penerbangan untuk melihat sejarah pesanan penerbangan anda. Klik pada nombor perintah yang berkaitan untuk membuka halaman tempahan butiran. Jika status pesanan itu adalah Tiket Dikeluarkan dan terdapat butang Bayaran Balik pada halaman tempahan butiran, maka anda boleh memohon bayaran balik tiket, tetapi yuran pembatalan mungkin dikenakan bergantung kepada polisi syarikat penerbangan itu. Jika ia menunjukkan bahawa Perlu disahkan, perkhidmatan ejen Ctrip akan menghubungi anda untuk mengesahkan bayaran balik selepas anda telah mengemukakan permohonan bayaran balik anda.

Bagaimana jika saya mengemukakan tempahan saya lebih daripada sekali?

Jika tiket untuk penumpang yang sama telah dikeluarkan kerana mengulangi atau bertindih tempahan (termasuk penerbangan tempahan yang berlepas pada hari yang sama), anda akan bertanggungjawab untuk apa-apa bayaran pembatalan.

Jika anda menghadapi masalah apabila anda menyerahkan pembayaran anda , sila tidak membayar semula. Anda boleh mengesahkan sama ada tempahan anda telah berjaya dibuat dengan menghubungi Ctrip di 400 828 8966 (di dalam Tanah Besar China) atau (+86) 21 3210 4669 (dari luar Tanah Besar China), atau melalui e-mel e_service@Ctrip.com.

Apakah peraturan untuk pengesahan tiket?

Hanya penumpang yang membeli tiket tambang penuh dibenarkan menukar antara. syarikat penerbangan. Syarikat penerbangan yang terlibat juga mesti bersetuju untuk pemindahan ini.

Berapa lama tiket saya akan dikeluarkan selepas mengemukakan tempahan saya?

Biasanya, tiket akan dikeluarkan setengah jam selepas anda menghantar tempahan penerbangan dan telah membayar untuk penerbangan anda.

Bagaimana saya mengetahui tempahan saya disahkan?

  • Kami akan menghantar pengesahan e-mel sebaik sahaja tempahan anda telah dikemukakan dan diterima.
  • Jika anda menyediakan nombor telefon bimbit China, anda juga akan menerima sms mengesahkan tempahan anda.

Kad-kad kredit yang mana anda menerima?

Kami menerima semua kad kredit utama, termasuk Visa, MasterCard, JCB dan American Express.

Bagaimana saya menempah tiket untuk kanak-kanak dan bayi atas talian (penerbangan di dalam negeri sahaja)?

Bila menempah penerbangan anda, pilih "Adult", "Child" (2–12 tahun) atau "Infant" (14 hari–2 tahun) dari senarai jenis penumpang. Untuk setiap tiket kanak-kanak atau bayi yang dibeli, tiket orang dewasa mesti dibeli dalam pesanan yang sama. Apa-apa tambahan kanak-kanak atau bayi perlu ditempah seperti orang dewasa. Isikan matlumat yang diperlukan dan kemukakan pesanan.

Sila ambil perhatian bahawa sistem kami pada masa ini hanya membenarkan sama ada kanak-kanak atau bayi untuk perjalanan pada tempahan yang sama. Jika melancong dengan kedua-dua bayi dan kanak-kanak dalam kumpulan yang sama, sila membuat tempahan berasingan dengan seorang dewasa penumpang setiap kanak-kanak/bayi. Jika anda berjalan dengan lebih kanak-kanak/bayi daripada penumpang dewasa, anda mesti menempah tiket dewasa bagi setiap kanak-kanak/bayi tambahan.

Bagaimana saya menempah tiket untuk kanak-kanak dan bayi atas talian (penerbangan antarabangsa sahaja)?

Untuk menempah tiket bayi, hubungi Ctrip di 400 828 8966 (di dalam Tanah Besar China) atau (+86) 21 3210 4669 (dari luar Tanah Besar China).

Tiket kanak-kanak boleh ditempah atas talian tetapi buat masa ini tidak boleh dibeli bersama tempahan tiket orang dewasa. Sila tempah tiket kanak-kanak dengan tempahan berasingan, atau hubungi Ctrip di 400 828 8966 (di dalam Tanah Besar China) atau (+86) 21 3210 4669 (dari luar Tanah Besar China).

Sejauh mana terlebih dahulu boleh saya menempah penerbangan?

Anda boleh menempah penerbangan di dalam negeri 180 hari terlebih dahulu dan penerbangan antarabangsa 365 hari terlebih dahulu. Tiket mesti dibayar untuk mengunci harga yang disenaraikan. Harga disenaraikan untuk penerbangan perlepasan sebulan atau lebih pada masa akan datang adalah anggaran harga tiket berdasarkan trend sebelumnya dan, jika tidak ditempah dan dibayar, hendaklah disahkan dekat dengan tarikh perlepasan. Penjadualan syarikat penerbangan terdedah kepada perubahan tanpa notis dan tambang diskaun juga akan berubah dengan sewajarnya. Walaupun Ctrip berusaha untuk menyediakan diskaun yang terbaik kepada pelanggan dan mengemaskini harga tiket atas talian secepat mungkin, harga diskaun yang diiklankan adalah tertakluk kepada perubahan sekali-sekala.

Apa peruntukan bagasi percuma dalam penerbangan?

Penerbangan di dalam negeri, 40 kg (88 lb) setiap tiket untuk dewasa/kanak-kanak dibenarkan di kelas pertama, 30 kg (66 lb) setiap tiket untuk dewasa/kanak-kanak di dalam kelas perniagaan dan 20 kg (44 lb) bagi setiap orang dewasa/kanak-kanak di dalam kelas ekonomi. Sila rujuk kepada polisi syarikat penerbangan individu dan peraturan-peraturan bagi peruntukan bagasi percuma untuk tiket bayi.

Untuk penerbangan antarabangsa, peraturan mengenai peruntukan bagasi percuma berbeza-beza mengikut syarikat penerbangan. Sila rujuk kepada dasar-dasar dan peraturan-peraturan bagi pengesahan syarikat penerbangan individu.

Sila merujuk kepada dasar dan peraturan bagi syarikat penerbangan individu untuk butiran peruntukan bagasi syarikat penerbangan bajet.

Adakah terdapat peraturan mengenai barangan cecair didalam bagasi bimbit atas penerbangan?

Secara umum , bagasi bimbit yang mengandungi cecair adalah dilarang. Sejumlah kecil cecair untuk kegunaan peribadi dibenarkan seperti berikut: kapasiti setiap item mesti tidak melebihi 100 ml (3.4 oz); semua barang mesti diletakkan dalam beg plastik telus ditutup semula pada kapasiti maksimum tidak melebihi 1 L (33.8 oz); semua barang adalah tertakluk kepada pemeriksaan keselamatan. Penumpang dengan bayi boleh meminta secara terus dari syarikat penerbangan pada masa pembelian tiket bahawa produk susu percuma cecair disampaikan kepada penerbangan mereka. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk kepada polisi dan peraturan syarikat penerbangan individu.

Apa peraturan bagasi bimbit penerbangan?

Untuk penerbangan di dalam negeri, secara umum bagasi bimbit berjumlah 5 kg (11 lb) atau satu barang kurang keberatan setiap penumpang boleh dibawa atas pesawat secara percuma. Penumpang kelas pertama dibenarkan dua buah bagasi bimbit. Penumpang kelas perniagaan dan kelas ekonomi dibenarkan maksima satu buah. Setiap buah tidak boleh melebihi 20 x 40 x 55 cm dalam saiz. Apa-apa bagasi bimbit yang melebihi jumlah yang dinyatakan diatas, saiz atau keberatan akan diangkut sebagai bagasi berdaftar. Untuk penerbangan antarabangsa, sila rujuk kepada polisi dan peraturan syarikat penerbangan individu.

Hubungi kami

E-mel
Tanah Besar China:
400 828 8966
Antarabangsa:
(86 21) 3210 4669